Today I will share with you all a recipe for a traditional type of cake from Wales - Welsh Cakes.
Oggi condividerò con tutti voi una ricetta per una torta tradizionale del Galles - Welsh Cakes.
Ingredients:
225g plain flour 225 g di farina 00
85g caster sugar 85g di zucchero semolato
1/2 tsp mixed spice 1/2 cucchiaino di spezie miste
1/2 tsp baking powder 1/2 cucchiaino di lievito in polvere
100g butter, cut into small pieces 100 g di burro, tagliato a pezzetti
50g raisins 50g di uvetta
1 egg, beaten 1 uovo, sbattuto
splash of milk spruzzata di latte
Method:
Part 1 : Tip the flour, sugar, mixed spice, baking powder and a pinch of salt into a bowl. Then, with your fingers, rub in the butter until crumbly. Mix in the currants. Work the egg into the mixture until you have soft dough, adding a splash of milk if it seems a little dry - it should be the same consistency as shortcrust pastry.
Parte 1: versa la farina, lo zucchero, le spezie miste, il lievito e un pizzico di sale in una ciotola. Poi, con le dita, strofinare il burro fino a renderlo friabile. Mescolare l'uvetta. Lavorare l'uovo nel composto fino ad ottenere un impasto morbido, aggiungendo una spruzzata di latte se sembra un po 'asciutto - dovrebbe avere la stessa consistenza della pasta frolla.
Part 2 : Roll out the dough on a lightly floured work surface to the thickness of your little finger. Cut out circles using a 6cm cutter, re-rolling any trimmings. Grease a frying pan with butter, and place over a medium heat. Cook the Welsh Cakes, for about 3 mins each side, until golden brown, crisp and cooked through.
Parte 2 : Stendete la pasta su un piano di lavoro leggermente infarinato fino allo spessore del vostro mignolo. Ritaglia i cerchi con un cutter da 6 cm, arrotolando nuovamente i ritagli. Ungere una padella con il burro e mettere a fuoco medio. Cuocere le Welsh Cakes per circa 3 minuti per lato, finché non diventano dorate, croccanti e ben cotte.
Enjoy!
If you make these cakes, send me a picture!
Se fai queste torte, mandami una foto!
See you tomorrow!
Heidi 😎
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